Előfizetői tartalom

Romhányi: elindult a felzárkózás a bérekben

Portfolio
Az elmúlt időszakban jelentősen emelkedtek a magyarországi bérek, vagyis végre elindult a felzárkózás a bérekben a régió más országaihoz - jelentette ki Romhányi Balázs,a Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezetője a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös konferenciáján. Romhányi előadásában rámutatott arra is, hogy a szakképzett munkások aránya csökkent 2011 és 2015 között, ezzel szemben a szakképzetlen munkások aránya emelkedett Magyarországon.

Tavaly a járműgyártás korábbi években látott meredek emelkedése lefékeződött, amit részben az okozott, hogy modellváltások történtek a hazai autógyártóknál, Romhányi Balázs szerint azonban nem feltétlenül csak erről van szó, hiszen a feldolgozóipar egészében is hasonló folyamatok történtek. Ami biztató, az az, hogy az elmúlt három hónapban ismét emelkedett a termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés