Előfizetői tartalom

Alacsonyabb energiaszámlát hozhat a Bitcoin-elv? Ezen dolgoznak a szolgáltatók

Portfolio
Európa legnagyobb közműcégei új, blockchain-alapú földgáz- és villamos energia nagykereskedelmi rendszer bevezetését tervezik. A teszt augusztusban kezdődik, a negyedik negyedévben pedig már élesben is működhet a rendszer, amely alapvető változásokat hozhat az ágazatban a termelők és a szolgáltatók közvetlen összekötésével, így például jelentősen csökkenhetnek a tranzakciós költségek.

Több nagy európai közműcég, például az RWE, a Total, az Iberdrola, a Vattenfall és az Enel is csatlakozott ahhoz a projekthez, amelynek célja, hogy felmérje a blockchain alapú kereskedés lehetőségeit az európai nagykereskedelmi villamos energia és földgáz piacokon. A mostani projektben a Bloomberg beszámolója szerint 23 közszolgáltató vesz részt, akik a rendszert a spot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés