Előfizetői tartalom

Igazságtalanul állítják pellengérre Magyarországot klímaügyben?

Míg egyes országok, például Németország mindent megtesznek a klímaváltozás elleni nemzetközi erőfeszítések és a párizsi klímaegyezmény sikeréért, addig többen - így Magyarország is - különféle kiskapukon igyekeznek kibújni a közös európai klímapolitika hatálya alól - írja az Euractiv.com klímapolitikai szakírója. A cikk megállapításaival részben ellentmond, hogy az elfogyasztott egységnyi áramhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást vizsgálva Magyarország jelenleg jóval klímabarátabb Németországnál.
Ahogyan a jövőbeli európai klímapolitikával kapcsolatos tárgyalások a végükhöz közelednek, érdemes egy pillantást vetni az öreg kontinensre, amely a klímaváltozás elleni küzdelem egyfajta önjelölt vezetőjeként azonban egyáltalán nem tesz meg mindent a nemzetközi vállalásai teljesítésére - írja az Euractivon Femke de Jong, a Carbon Market Watch EU klímapolitikai szakértője....

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái