Előfizetői tartalom

Hatalmas bírságokkal fenyeget az új adatvédelmi szabály

Portfolio
Magyarország híresen egy szigorú adatvédelmi törvénnyel rendelkezett EU-ban, most azonban az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR uniós szinten teszi rendbe az adatvédelemmel kapcsolatos eljárásokat, amely a korábbinál jóval komolyabb szankciókat ígér a magyarországi cégeknek is - hangzott el Hargitai László (KPMG) előadásában a Portfolio Pénzügyi IT 2017 konferenciáján.

A pénzügyi szektor jól áll abban a versenyben, hogy kiben bíznak meg az ügyfelek, és kire bízzák szívesebben az adataikat. De minták figyelhetők meg abban, hogy milyen tényezők riasztják meg az ügyfeleket. Nem szeretik, ha a cégek tudják, mit csinálnak az otthonukban (gázmérők, okosmérők stb.) a továbbértékesített adatok felhasználását, ha utólag nem tudnak tenni semmit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés