Előfizetői tartalom

Visszavágtak a magyarok a pesti tőzsdén

Petri Ákos
Májusban közel negyven százalékkal nőtt a részvényforgalom a magyar tőzsdén az egy évvel korábbihoz képest, az elmúlt hónapban ismét a Concorde lett az első a forgalmi listán, a hazai szolgáltató visszaelőzte az elmúlt hónapokban a legnagyobb forgalmat elérő cseh Woodot. A magyar társaság BÉT-forgalma meghaladta a 150 milliárd forintot, erre tavaly március óta nem volt példa.

Kiemelkedő volt a Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma májusban, a duplikált forgalom meghaladta az 500 milliárd forintot, ami historikusan az azonos időszakokat tekintve utoljára 2011-ben fordult elő, de az előző havi 433 milliárd forintos forgalomnál is közel 80 milliárd forinttal magasabb volt. A kiugró értékek kisimításához 12 havi gördülőátlagot használva azt kapjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés