Előfizetői tartalom

Globális gázipari vállalat jön létre

Portfolio
Egyesül a Linde és a Praxair; a két gázipari óriás igazgatóságának döntése alapján az összeolvadással egy hozzávetőleg 73 milliárd dollár piaci értékű társaság jöhet létre. Az új óriásvállalat rögvest át is veszi a piacvezető szerepet az eddig azt betöltő francia Air Liquide-től. Az egyesüléssel vélhetően nagyjából lezárult a piacon az elmúlt években zajló konszolidációs folyamat.

A Linde és a Praxair igazgatótanácsa csütörtökön az összeolvadás mellett szavazott, így egy közel 73 milliárd dolláros globális vállalat jöhet létre. Az egyesült államokbeli székhelyű Praxair leginkább nagyfokú működési hatékonyságát és tengerentúli piaci jártasságát, míg a német Linde csúcstechnológiáját és erős eurázsiai jelenlétét viszi az új társaságba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés