Nem foglalkoznak eleget a cégek a vevőkövetelés kezelésével
Üzlet

Nem foglalkoznak eleget a cégek a vevőkövetelés kezelésével

Portfolio
Nem sok erőfeszítést tesznek a cégek az ügyfelek fizetési kockázatával foglalkozó szakemberek képzésére és irányítására, pedig egy jó credit management divízió jelentősen javíthatja egy cég bevételeit - hangzott el a Portfolio Business and Finance Summit 2017 konferenciáján.
Patrick Connelly, a Tao Institute for Credit and Risk Management tanácsadója és oktatója az ügyfelek fizetési kockázatainak kezeléséről, illetve a pénzügyi kockázatkezelők fontosságáról beszélt:
  • Gyakran előfordul, hogy a cégek az ügyfelek fizetésének kezelését külső megbízottakra hárítják, akiknek a képzésére, menedzselésére nem fordítanak kellő erőforrást.
  • Hagyományosan a fizetési kockázat kezelését végző üzletágak egy-egy ügyfélre koncentrálnak, pedig sokkal hatékonyabb lenne portfólióként kezelni az adósokat. Ez az értékesítési számokat is javítaná.
  • A rendszer sikerességéhez azonnali kommunikációs háló kialakítására van szükség az értékesítést és az követeléskezelést végző üzletágak közt.
  • Minél jobb az ügyfélportfólió minősége, az aging schedule annál kedvezőbb.
  • A rossz követeléskezelés árt a cég reputációjának és a részvények árfolyamának is. Minél több oktatást kapnak a fizetési kockázat kezeléséért felelős szakemberek, annál jobban fogják tudni a készpénzciklust és a szervezeti kockázatokat menedzselni.
  • Ha kiesik egy nagyobb ügyfél, mert például csődbe megy, a hiányt fel lehet tölteni ajánlásokkal, vagyis ha az ügyfél kapcsolati köréből új ügyfeleket verbuvál a vállalatnak.
  • A fizetésre szemináriumok összehívásával is lehet serkenteni az ügyfeleket, ezzel 80-85%-os fizetési fegyelmet is el lehet érni.
  • Az ügyfélportfóliókat egy négylépcsős piramisba lehet rendezni, amelynek a tetején azok az ügyfelek állnak, akik a legnagyobb kockázatot, de a legnagyobb lehetőséget is jelentik egyszerre.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844