Előfizetői tartalom

Nem jó ötlet ujjat húzni Katarral, amikor a fél világ a kezében van

Portfolio
A Katarral kapcsolatos események nem csak politikai szempontból fontosak, de a vállalati szférát sem hagyják érintetlenül. Gazdasági hatalomként nagyobb Katar, mint országként (a mérete alapján) és sok multinacionális cégben van érdekeltsége az állami befektetési alapon keresztül. Néhány vállalatnál nem is elhanyagolható tulajdonos, például a Volkswagen legnagyobb részvényese a katari állami befektetési alap.

Európai hotelek, bankok és nyersanyagcégek tulajdonosa Katar. AccorA nagy európai hotelkonszern az Ibis, a Mercure és a Novotel márkákról ismert. A cégben jelentős, 10 százalékos részesedése van a katari állami befektetési alapnak, aminek értéke 1,4 milliárd dollár körül van jelenleg.Forrás: ShutterstockAgricultural Bank of ChinaKatar befektetési alapja 8 százalékos részesedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés