Előfizetői tartalom

Semjén szerint a kormány "óriási versenyelőnyt" jelent Magyarországnak

MTI
Amennyiben a horvát fél ajánlatot tesz és üzleti alapon meg tudnak állapodni, a magyar fél kész eladni részesedését az INA horvát olajipari vállalatban - erősítette meg a magyar álláspontot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön késő este a horvát közszolgálati televízióban (HTV), a politikus szerint ugyanakkor a helyzet rendezésében nehézséget jelent, hogy a Horvátországnak nincs stabil kormánya. Magyarország számára óriási versenyelőnyt jelent, hogy egy erős és stabil kormánya van, és ezért nagyon gyorsan tud törvényeket hozni, ha azt a gazdasági helyzet indokolja - fogalmazott.

Semjén úgy vélte, a horvát koalíciós viták és a kormányalakítás nehézségei megnehezítik a horvát-magyar kormányközi kapcsolatot. A miniszterelnök-helyettes reményét fejezte ki, hogy mielőbb stabil kormánya lesz Horvátországnak, amellyel hosszú távon gyümölcsözően, bizalmi alapon tudnak együttműködni, és rövid időn belül Orbán Viktor magyar és Andrej Plenkovic...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés