Előfizetői tartalom

Küszöbön a fesztiválszezon: kik várnak rekordszámokat 2017-ben?

Háhner Petra
Hamarosan indul fesztiválszezon: a legnagyobb könnyűzenei, kulturális rendezvényeknél ezekben a hetekben tetőzik a jegy- és bérletértékesítési hajrá. Hogyan próbálnak meg az eddiginél még többet elérni az olyan gigarendezvények, mint a Sziget, a VOLT vagy az EFOTT? Melyik fesztivál lesz hosszabb, mint a korábbi években? Hol emelkedtek a jegyárak? Ki vár rekordot már a nyitónapon? A 25 éves Sziget vajon felül tudja múlni a tavalyi csaknem félmilliós látógatószámot? Megkérdeztük a legnagyobb hazai fesztiválok szervezőit, hogy mire számítanak 2017-ben. Az is kiderült, hogy milyen fizetési fejlesztésekkel készülnek, és hogyan szereznek dolgozókat a munkaerőhiány által leginkább érintett feladatkörökre.

A fesztiválturizmusnak egyre fontosabb szerep jut a magyar gazdaságban, és már csak néhány hét van hátra a csúcsszezon kezdetéig. A Portfolio által megkérdezett szervezők további növekedésre számítanak az idei évben az előzetes jegy- és bérletértékesítések alapján. A magyar fesztiválozók körében a könnyűzenei rendezvények a legnépszerűbbek, amit a gasztronómiai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái