Üzlet

Nekiment Trumpnak tizenegy szövetségi állam

Portfolio
New York, Kalifornia és további kilenc állam beperelte a Trump adminisztrációt, mivel az elmulasztotta kihirdetni a légkondícionálókra, boilerekre, fagyasztókra, kompresszorokra és egyéb elektronikus berendezésekre vonatkozó energiahatékonysági limiteket, amelyeket még Barack Obama kormánya irányzott elő.
Az Obama adminisztráció 2016 decemberében kidolgozta az ezen termékekre vonatkozó energiahatékonysági standardokat, majd elérhetővé tette online egy 45 napos véleményezési időszakra. A DOE-nak ezt követően 30 napja lett volna az esetleges hibákat is kijavítva publikálnia a standardokat a kereset szerint.

A DOE azonban ezidáig nem hirdette ki a követelményeket, állítják a DOE ellen a San Fransiscó-iszövetségi bíróságra kedden keresetet benyújtó ügyvédek az ABC News beszámolója szerint.

A keresetet benyújtó államok a bíróságtól azt várják, hogy mondja ki, az energiaügyi hivatalnak (Az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma; Department of Energy - DOE) publikálnia kell az új standardokat mint végleges szabályokat. Addig ugyanis a standardok jogilag nem érvényesíthetők.

Az energiahatékonysági standardok a különféle klíma- és fagyasztó berendezések mellett például a kompresszorokra, boilerekre, valamint a szünetmentes tápegységere is vonatkoznának.

A kedden benyújtott kereset szerint az új standardoknak az üvegházgáz-kibocsátás csökkentése mellett dollármilliárdos nagyságrendű költségtakarékossági hatásaik is lennének, illetve akkora villamos energia megtakarítással járnának, ami összességében több mint 19 millió háztartás éves áramfogyasztását tudná fedezni.

Jelenleg nem létezik egységes szövetségi energiastandard ezen típusú berendezések számára.

A minisztérium blokkolja a józan ész által is diktált energiahatékonysági standardokat. Ez abszurd. A Trump-adminisztrációnak az akadályozás helyett el kellene kezdenie követni a törvényt.

- fogalmazott Xavier Becerra, kaliforniai ügyvéd, az egyik beterjesztő a kereset benyújtása apropóján kiadott közleményben.
A keresetet benyújtó államok:
 • Kalifornia
 • New York
 • Connecticut
 • Illinois
 • Maine
 • Vermont
 • Washington
 • Massachusetts
 • Pennsylvania
 • Oregon
 • Maryland
 • New York városa

Az energiaügyi hivatal közleményében mindössze annyit reagált, hogy folyamatban lévő peres ügyeket nem kommentál.

A Trump adminsztáció eddigi ténykedése nem kis részben a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó, korábban elhatározott szövetségi erőfesztések hatástalanítására irányul. A teljesség igénye nélkül, egyebek mellett felszámolta az Obama által a szövetségi földterületek használatára kivetett szénbányászati moratóriumot, visszavonta a szén- és olajipar kibocsátáscsökkentési követelményeit, és bejelentette az Egyesült Államok kilépését a Párizsi Klímaegyezményből.

A tizenegy állam keresetétől függetlenül kedden környezetvédelmi csoportok, így az Earthjustice és a Természeti erőforrások védelmének Tanácsa (Natural Resources Defense Council) is benyújtottak egy bírósági keresetet, amelynek célja ugyancsak az energiahatékonysági standardok közzétételének elérése.
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
nyse tőzsde usa részvény