Üzlet

Folytatódik a Bitcoin őrület, beszakadt az árfolyam

Portfolio
Hatalmasat ralizott az elmúlt hetekben a Bitcoin, május elején 1370 dolláron állt az árfolyam, a múlt hét közepén pedig 3000 dollárnál is többet kellett fizetni egy kriptopénzért, tehát kevesebb mint egy hónap alatt több mint a duplájára emelkedett a szuperpénz értéke. A szakertők elég megosztottak a témában, van aki lufit emleget, míg van aki 10 ezer dolláros Bitcoin árfolyamot vizionál előre, azonban abban nagy az egyetértés, hogy az elmúlt hetek duplázása után érik egy nagyobb korrekció. A korrekció el is érkezett, a Bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában 21 százalékot, míg a Bitcoin kistestvérének, az ethernek az ára 24 százalékot esett.

Folytatódik a Bitcoin őrület, beszakadt az árfolyam
Azért voltak aggodalomra okot adó hírek is, ami miatt elkezdhették ütni a kriptopénzeket:
  • Amerika legnagyobb Bitcoin tőzsdéje, a Bitfinex kíbertámadás áldozatává vált. Ugyan az oldal közleménye szerint lopás nem történt, de a támadások miatt jelentősen lelassult az oldal forgalma.
  • Az USA-ban benyújtottak egy új, pénzmosás elleni törvényjavaslatot, miszerint minden 10 ezer dollár fölötti értéket, legyen az készpénz, ajándékkártya, vagy kriptopénz, be kell jelenteni, különben az állam elkobozhatja azt.


Mint az már említettük, az esésre sokan számítottak, így a kripopénzekkel foglalkozó Coindesk oldala megkérdezett pár kereskedőt, hogy hogyan fedezik magukat az ilyen hirtelen esések ellen:

  • A legegyszerűbb megoldás, ha úgy érezzük túlvetté váltak a kriptopénzek, hogy leépítjük pozícióinkat és kivárjuk a vihar végét. Van aki szerint az a legjobb, ha ilyenkor portfóliónk maximum 10 százalékát tartjuk kriptodevizákba.
  • Az egyik megkérdezett tréder szerint az is jó védelmet nyújthat az áresések ellen, ha bányásszuk is a kriptopénzeket, és ahelyett, hogy eladnánk őket, szimplán elrakjuk.
  • Még az is jó megoldással szolgálhat az ilyen helyzetekre, ha stop megbízást adunk, tehát ha az általunk beállított ár alá esik az árfolyam, akkor a pozíciónk autómatikusan likvidálásra kerül.
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Budapest