Előfizetői tartalom

Egyelőre megússzák az adóemelést az autósok

MTI
|
Portfolio
Az ásványolaj hordónkénti átlagára a Brent napi jegyzési adatok alapján 50 dollár fölött maradt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által vizsgált időszakban, így júliustól nem változik az üzemanyagok jövedéki adója. A különbség azonban nem nagy, és amennyiben nem történik fordulat az olajpiacon, októbertől jöhet az újabb adóemelés.

Az adóhatóság honlapján szerdán közölt adatok szerint a kőolaj hordónkénti átlagára - amely meghatározza az üzemanyagok jövedéki adójának július elsejétől hatályos mértékét - 51,257 dollár volt az április 1. és június 15. közötti időszakban. Az Országgyűlés által tavaly júniusban elfogadott új jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés