Előfizetői tartalom

Mi köze van Trumpnak a Magyar Telekomhoz?

Évekig azért volt érdemes figyelni a Deutsche Telekom (DT) amerikai cégének, a T-Mobile US-nek a sorsát, mert ha azt eladják, akkor a befolyó összeg egy részéből akár a Magyar Telekom részvényeire is költhetne a DT, és akár ki is vezethetik a Magyar Telekomot a tőzsdéről. Ennek a valószínűsége most ismét csökkent, mert a németek abban gondolkodnak, hogy inkább összeolvasztanák az amerikai cégüket egy versenytárssal, a Sprinttel. Ezt egyébként már korábban is tervezték, most azonban úgy látja a DT menedzsmentje, hogy Trump elnöksége alatt nagyobb az esély, mint korábban.

Újabb felvásárlási hírA Handelsbatt úgy tudja, hogy összeolvadna a Deutsche Telekom amerikai leánycége, a T-Mobile US és az egyik versenytársa, a Sprint. Az összevont céget a Deutsche Telekom irányítaná Bonnból. A tranzakció várhatóan részvényátadással történne meg a Sprint és a T-Mobile US között. A két cég egyesülésében az a fantázia, hogy a harmadik és a negyedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés