Előfizetői tartalom

Kivégezhetik az olajpiacot az elektromos autók

Portfolio
Az elektromos autók terjedése a következő években már olyan mértékű lesz, hogy az a mobilitás terén zajló egyéb változásokkal együtt érzékelhetően negatívan befolyásolja majd az olaj globális keresletét - áll a BP friss, 2017-es Energy Outlook című kiadványában. Az alapeseti prognózis szerint 2035-re világszerte mintegy 75 millió teljesen elektromos és 25 millió hibrid autó járja majd az utakat, azonban egy radikálisabb forgatókönyv szerint - elsősorban az akkumulátor-költségek csökkenésének és a kormányzati támogatásoknak a függvényében - valóságos e-mobilitási forradalom indulhat el, amelynek eredményeképpen a teljesen vagy részben elektromos hajtású autók száma elérheti az 500 milliót. Ez pedig már alapvetően átalakíthatja a globális energiafogyasztási szokásokat is.

Kivégezhetik az olajpiacot az elektromos autókA világgazdaság egyre nagyobb mértékben támaszkodik a villamos energiára: a következő két évtizedben a globális energiafogyasztás bővülésének kétharmada áramtermelő kapacitásokból lesz kielégítve. A villamos energia elsődleges energiafogyasztásban betöltött részaránya fokozatosan emelkedett már az elmúlt évtizedekben is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái