Előfizetői tartalom

Miért őrül meg a világ a Bitcoin mögötti rejtélyes technológiáért?

Tuan Anh Trinh
|
Szegő Dániel
Napjaink talán egyik legizgalmasabb technológiája a blockchain, vagy röviden magyarra fordítva blokklánc. A következő cikkekben összefoglaljuk mind a technikai mind pedig üzleti oldalról a témát és bemutatjuk miért lesz a következő évtizedek egyik legmeghatározóbb eleme. Első cikkünkben röviden összefoglaljuk a működését és a fő motivációkat miért éppen most kell a témával foglalkozni.

Hogyan működik? - A blokklánc rövid technológiai összefoglalásaAnnak ellenére, hogy nagyszámú különböző blokklánc létezik, ezek technikai értelemben nem feltétlen különböznek nagyon egymástól. Négy fontos közös tulajdonsága van minden egyes protokollnak. 1. Peer to Peer hálózat: A blokklánc protokollok kliens - szerver kommunikáció helyett Peer 2 Peer (vagy röviden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés