Üzlet

Nagyot néznek a soundosok: új kütyüvel lehet fizetni

Portfolio
Új eszközzel fizethetnek a látogatók a Szigetes fesztiválokon: a vitorlás karkötő már elérhető a Balaton Soundon - tudta meg a Portfolio a Festipay Zrt-től.
Azt már megszokhattuk, hogy a legtöbb fesztiválon nem készpénzzel, hanem pre-paid fesztiválkártyával, vagy bankkártyával tudjuk kifizetni a sörünket. Az érintésmentes technológia azonban folyamatos innovációt jelent az eszközök terén is: be tudják építeni például fesztiválos karórába, és a piaci pletykák szerint 1-2 éven belül már okostelefonnal is fizethetünk a pultoknál.

A Portfolio a Sziget Csoporthoz tartozó rendezvények fizetéstechnológiájáért is felelős Festipay Zrt-től megtudta: az idei évtől egy új eszköz is elérhetővé válik a rendezvényeken. A vitorlás karkötő kézműves magyar termék, és ugyanazt a funkciót látja el, mint a fesztivál kártya, pontosabban helyettesíti azt. Az összes Szigetes fesztiválon (Gourmet, Volt, Sound, Sziget, Strand, B.my.Lake) használható, jelenleg (a ma induló) Balaton Sound-os címkés érhető el Zamárdiban.

Nagyot néznek a soundosok: új kütyüvel lehet fizetni
Fotó: Festipay

A fizető karkötő egy chip-et tartalmaz, amely a fesztivál címke melletti színes, 2 cm széles zsinórozás alatt található. A fizetésnél hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálon található jelhez a karkötő chipet tartalmazó részét, és a rendezvény területén található bármelyik Top Up ponton lehet rá pénzt tenni.

Nagyot néznek a soundosok: új kütyüvel lehet fizetni
Fotó: Festipay

A karkötő vízálló és mosható, négyféle színben, és négy méretben érhető el - az ára pedig 6500-7500 forint (az első ár online előrendelésnél érvényes).

A szervezők egyébként azt javasolják, hogy a látogató - a kártyához hasonlóan - regisztrálja a karkötőt a fesztivál applikációban és így nyomon követheti a költéseit, vagy a telefonról bankkártyával is feltöltheti, sőt, ha elvesztené, a a rajta maradt pénzét is visszatérítik.
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
volkswagenshutterstock