Előfizetői tartalom

Csak nálunk épül minden pofátlanul drágán? Dehogy, nézd meg, mi folyik a németeknél!

Portfolio
Új budapesti metróvolnal vagy uszoda az eredetileg tervezett költségek többszöröséért? Már meg sem lepődünk rajta, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez is csak nálunk történhet meg, bezzeg nyugaton más a helyzet. Hát nem egészen, a nagyberuházások költségei szinte mindenütt elszaladnak (persze nagy különbség van például az építőanyagok áremelkedése vagy a szimpla lopás miatti költségrobbanás között, és abban is, hogy magánberuházásról van szó, vagy állami esetleg egyházi pénzből finanszírozzák az építkezéseket), most mutatunk néhány német beruházást, ami jóval többe került, mint ahogy eredetileg tervezték.

EKB-székház, Köln-Frankfurt vasútvonal, Lipcsei föld alatti vasúti pálya. Az Európai Központi Bank székháza, FrankfurtAz EKB eredetileg 500 milliót szánt volna az új központi épületére, az első költségvetésben 940 millió euró szerepelt, végül közel 1,4 milliárd euróba került a toronyház, amelynek alapkőletételére 2010 májusában, ünnepélyes átadására pedig 2015...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés