Előfizetői tartalom

Többen pörögnek a Mészáros-papírokban, mint Molban és Telekomban együtt

Kovács Ádám
Igazi kispapír-ralit indított el korábban, hogy Mészáros Lőrinc jelentős részesedést vásárolt a Konzumban és az Opimusban, mindkét vállalat árfolyama sokszorosára emelkedett gyakorlatilag néhány hét leforgása alatt. Ráadásul mostanra az is elmondható, hogy a két papír forgalma már a blue chipekével is felvette a versenyt, így utánajártunk, hogy az árfolyamemelkedésen kívül mi lehet még az, ami az ugrásszerű forgalomnövekedés mögött állhat.

Széttépték a Mészáros papírokatAz elmúlt hónapokban a magyar tőzsdén az egyik legnagyobb sztori az volt, hogy Mészáros Lőrinc még március elején két kisebb vállalatban, az Opimusban és a Konzumban is részesedést szerzett, aminek következtében a két cég árfolyama valósággal szárnyalni kezdett. Nem elszigetelt eset, hogy napi limittel emelkedtek a papírok, a Konzum idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés