Átverésbiztos helyen vadászhatod le a következő autódat
Üzlet

Átverésbiztos helyen vadászhatod le a következő autódat

Portfolio
Rengeteg horrorsztorit olvashatunk és hallhatunk az átvert és csalódott használtautó-vásárlókról. Egy új honlap és szolgáltatás most ezzel veszi fel a harcot, mivel tisztességes hirdetéseket ígér.

Két csoportnak segítenek

Sokan találkoztak már személyesen is a használtautó-vásárlás legnagyobb gyakorlati kockázatával: valós-e a kiszemelt kocsi előélete és egyáltalán hogyan tudok erről meggyőződni, hogy a vásárlás közben és a használat alatt ne legyenek álmatlan éjszakáink. A most indult JóAutók.hu portál ezt a kockázatot igyekszik kiszűrni és ezzel segít az autókeresőknek.

Halász Bertalan, az új hirdetési portál vezérigazgatója szerint saját felméréseik azt mutatják, hogy a használtautó-vásárlók négy nagy csoportra oszthatóak attitűd alapján:
  • Az "árvadászok" modern kincskeresők, akik bíznak benne, hogy a hirdetésben szereplő csillogó, hibátlan járművet ideális kilométeróra állással, szuper áron megvásárolhatják a kedves, középkorú hölgy tulajdonos garázsából.
  • Az "emocionális döntéshozók" azok, akik képesek szín vagy márka alapján beleszeretni egy autóba, és döntésüktől nem tántoríthatja el őket senki és semmi.
  • A racionális, hozzáértő vásárlók, akik tudják, mit kell megnézni és ellenőrizni egy használtautó-vásárlás során, illetve
  • A bizonytalan, hozzá nem értők, akik szeretnének szakavatott támogatást kapni a döntésükhöz.

Halász elmondása szerint a hazai piacon most megjelenő JóAutók.hu az utóbbi két csoportnak szól. Az oldal azt ígéri, hogy mindkét csoport életét megkönnyíti a szolgáltatásuk, mivel a hirdetésekhez csatolt előélet és állapot dokumentumok miatt a hozzáértők nem fognak felesleges köröket futni a kinézett autókkal, a bizonytalan, hozzá nem értők pedig olyan megbízható kereskedések kínálatát böngészhetik, akik adott esetben 20 éve autókereskedelemmel foglalkoznak, és a következő 20 évben is ebből szeretnének megélni, azaz nem a vásárlók átverése a fő kereseti forrásuk.

A néhány hete működő oldal munkatársai arra vállalkoztak, hogy ezzel a tisztességes hirdetési portállal az átverés nélküli vásárlásban segítenek az érdeklődőknek, a Totalcar szakmai szerkesztőségével közösen.

Átverésbiztos helyen vadászhatod le a következő autódat
Fotó: Shutterstock

De hol jön be a garancia?

Jogosan merül fel a kérdés ezek után, hogy mi garantálja, hogy az új hirdetési oldalon megbízhatóbb autókkal és becsületes kereskedőkkel találkozhatnak az érdeklődők? Ezt több összetevő próbálja biztosítani:
  • A hirdetők közül azok járnak a legjobban, akik a lehető legtöbb hivatalos papírt töltik fel az eladó autóról. Az oldalon nem lehet pénzért kiemelni hirdetést. Az kerül a legjobb ajánlatok közé, aki minél több, megbízható és igazolt dokumentumot csatol autójához.
  • A másik lényeges, kockázatokat kiszűrő elem az új szolgáltatásnak, hogy a hirdetéseket hozzáértő szakemberek ellenőrzik: megnézik az egyedi azonosítókat, a hivatalos kilométeróra állás bejegyzéseit, a forgalmi korlátozás tényét, és minden egyes feltöltött előélet és állapotigazoló dokumentumot. Vagyis elvégzik helyettünk az aprólékos munkát.
  • A minősítési rendszer pedig a hirdetőkre is kiterjed. Az oldalon csak olyan kereskedőkkel találkozhatunk, akiknek a céges és szakmai háttere rendezett, és akikhez egy esetleges későbbi problémával bármikor visszatérhet a vásárló.

A portál annak is utánajárt, hogy ez a szolgáltatás megér-e plusz pénzt a vásárlóknak. Felméréseik szerint a vevők akár 10-15%-al többet is hajlandóak fizetni egy olyan autóért, ami megbízható kereskedőtől származik, illetve megfelelően dokumentált. A kereskedők számára pedig szintén jelentkezik az előny: a részletes dokumentumok alapján a látogatók már nem érdeklődőként, hanem sokkal inkább célzott vásárlói szándékkal fogják őt felhívni.

Az oldalon keresztül lebonyolított üzletek után a vásárlók értékelhetik is az adott kereskedőt, vagyis két oldalról is támaszt kaphatnak a leendő vásárlók. A frissen indult oldalon a megfelelő darabszámú értékelés eléréséhez még időnek kell eltelnie, mivel a vásárlói visszajelzések a hitelesség kedvéért csak e-mailben érkezhetnek, és csak a statisztikailag megfelelő darabszám után lesznek publikusak, hogy az egyes vélemények torzító hatásait kiküszöbölhessék. Ez minden kereskedő esetében máskor fog bekövetkezni, a nagyobbaknál hamarabb, a kisebbeknél később.

Ha pedig valaki gyanús hirdetést vagy kereskedést talál, azt azonnal jelentheti a JóAutók és a Totalcar által külön erre a célra létrehozott csatornán keresztül. A Totalcar minapi cikke alapján erre volt is néhány példa, az aktív használtautó-keresők meg is találták ezeket és jelentették a portálnak és ennek meg is lett a következménye.

A cikk megjelenését a JóAutók.hu támogatta.

foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
volkswagenshutterstock