Nyilvános, mennyiért viszi a Digi az Invitel lakossági üzletágát (2.)
Üzlet

Nyilvános, mennyiért viszi a Digi az Invitel lakossági üzletágát (2.)

Portfolio
Pénteki közleményében jelentette be az Invitel Csoport, hogy értékesítette a lakossági és kisvállalati üzletágát jelentő Invitel Távközlési Zrt. részvényeit, a vevő a Digi. A vételárat az Invitel teljes mértékben egy másik cégébe forgatja át. Ezzel a Digi újabb nagy szeletet hasít ki a hazai piacból.

A deal

Az Invitel Csoport megállapodást írt alá a DIGI Távközlési Zrt.-vel a lakossági és kisvállalati üzletágát jelentő Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek eladásáról. A tranzakció a szükséges versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul, várhatóan az első negyedévben - olvasható az Invitel Csoport közleményében.

A megállapodás több lényeges elemét is nyilvánosságra hozták a felek.
  • Ezek szerint a vételár 43 milliárd forint, valamint
  • a tranzakció része egy hosszútávú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt a DIGI számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig.
  • Emellett az Invitech Solutions hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a DIGI csoporttól, éves szinten átlagosan 500 millió forint értékben.

Mit csinálnak a vételárral?

A közleményből az is kiderül, hogy az Invitel Csoport tulajdonosa, a China-CEE Equity Partners továbbra is elkötelezett a magyar piac iránt, és támogatja az Invitech Solutions ambíciózus fejlesztési terveit a vállalati IT és távközlési infrastruktúra piacokon.

David Blunck és Javorniczky Áron, a csoport operatív vezetője az Invitech Solutions jelenlegi, mintegy 24 milliárd forintos árbevételének megduplázását tervezi.

A tulajdonos az Invitel eladási tranzakcióból származó teljes pénzösszeget visszaforgatja az Invitech Solutions Zrt.-be, melyből a cég az IT kompetenciák szélesítését, illetve az országos optikai hálózat bővítését finanszírozza saját fejlesztésekkel és akvizíciókon keresztül.

Mi lesz így a Digiből?

Amennyiben a versenyhivatal jóváhagyja a tranzakciót, akkor a Digi ügyfélköre másfélszeresére növekedhet, mivel 400 ezer lakossági és kisvállalati ügyfél kerülhet hozzá. Továbbá fontos következmény a gyorsan növekvő és nagy tervekkel bíró Digi számára, hogy tovább növekedhet a szolgáltatási területe, kisebb településekre is eljuthat az Invitel-csomagnak köszönhetően.

Az ügylet hatására elképzelhető, hogy a Digi jelentős piaci erővel rendelkező hírközlési szolgáltatóvá válik, ami átláthatósági következményekkel járhat a társaság számára.
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
volkswagenshutterstock