Előfizetői tartalom

Erre kevesen gondolnak, akik elektromos autóra vágynak

Maradi István
A közúti közlekedés fejlesztése részben az elektromos autóktól hangos, és mi magunk is egyre több zöld rendszámos autót látunk a városi utakon. A legtöbbször arról beszélünk, mennyibe is kerül egy elektromos autót megvásárolni, vagy hogy van-e elég nyilvánosan használható töltőállomás egy országban vagy egy-egy városban. Mindkettő fontos kérdés. Van azonban még egy terület, ami nagyban elősegítheti vagy hátráltathatja az elektromos autók terjedését, ez pedig az otthonunk (házunk, lakásunk, bérleményünk) elektromos állapota.

Maradi István villamosmérnök írását közöljük.Az otthoni töltés fontosságaAzzal a legtöbb szakértő egyetért, hogy az elektromos autózás a jelenlegi akkumulátoros fejlettség mellett a városi forgalomban alkalmazható a legjobban. A maximum néhány száz kilométeres hatótávolság ideális eszköz a napi 40-80 kilométert városban autózók számára. Viszont általában úgy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái