Előfizetői tartalom

Nigéria miatt drágul az olaj

Portfolio
Nigéria is csatlakozott az olajországok kitermeléscsökkentési vállalásaihoz az OPEC és a szervezeten kívüli országok szentpétervári találkozóján. A hírre fölfelé indult az olaj árfolyama, amit az is támogatott, hogy Szaúd-Arábia a hírek szerint augusztustól visszafogja az exportját, az OPEC pedig szigorúbban fogja monitorozni a kitermeléscsökkentési vállalások teljesülését.

A most bejelentett megegyezés értelmében, amennyiben Nigéria kitermelése a jelenlegi 1,7 millió hordó/nap szintről 1,8 millió hordóra emelkedik, úgy az afrikai ország stabilizálja, avagy akár csökkentheti is a kitermelését a jövőben. (Konkrét időkeretet nem szabtak a teljesítéshez, az OPEC a megvalósítást teljes mértékben a nigériai kitermelés alakulásához köti, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés