Előfizetői tartalom

Kereskedelmi háború felé robog Amerika és Európa

Portfolio
Egyre jobban próbára teszi az Egyesült Államok és az Európai Unió kapcsolatait az Oroszországgal szemben kivetett amerikai szankciók tervezett szigorítása. Bár az új törvénytervezet is Oroszországot büntetné a Krím megszállása miatt, az elképzelések szokatlanul éles hangvételű kirohanásra késztettek több európai országot és az Európai Bizottságot is. A tervek ugyanis alapvető európai gazdasági érdekeket sértenének, és sokan úgy látják, azok elsősorban az amerikai LNG európai piacszerzését segítik.

Kereskedelmi háború felé robog Amerika és EurópaÚgy tűnik, kissé korai volt az Egyesült Államok politikusaitól származó győzelmi jelentés, miszerint a kongresszusnak a hétvégén sikerült politikai alkut elérnie az Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen tervezett újabb "szankciócsomag" ügyében. Az egyik legtekintélyesebb republikánus szenátor, Bob Corker szerint az ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés