Előfizetői tartalom

3500 magyar életét lehetne évente megmenteni egy intézkedéssel

Portfolio
A fosszilis energiahordozók - olaj, gáz és szén - használatával összefüggő egészségügyi költségek évente mintegy 2760 ezer milliárd dollárra rúgnak a G20 országokban - állítja a Health and Environment Alliance (HEAL) új tanulmánya. Közben különböző formában a kormányok világszerte továbbra is nagylelkűen támogatják az iparágat. Nagyrészt ezen támogatások megszüntetésével jelentősen lehetne csökkenteni a fosszilis energiahordozók légszennyezése miatti korai halálesetek számát, Magyarországon például évente mintegy 3500 életet lehetne megmenteni ilyen módon.

Évente világszerte körülbelül 6,5 millió emberéletbe kerülhet a fosszilis energiahordozók használata légszennyezése (szálló por, ózon, stb.) az azzal összefüggésbe hozható betegségek (sztrók, daganatos betegségek, szív- és légzőszervi betegségek, stb.) következtében - legalábbis így becsüli a HEAL. Ez a szám magasabb, mint a passzív dohányzásból eredő halálesetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés