Előfizetői tartalom

Tömeges adatgyűjtésre kell számítani a Szigeten

Portfolio
Aki Magyarországon fesztiválra szeretne menni, annak szembesülnie kell azzal, hogy az elővételes jegy már nem elegendő a belépéshez. A Magyar Nemzet Online munkatársa tavaly a VOLT fesztiválon tapasztalta először, hogy a belépésre jogosító karszalagot csak a személyazonosító igazolvány beszkennelése után kapta meg. A szkennelést követően egy QR kódot ragasztottak a karszalagra, amivel már bármikor beazonosítható bárki a fesztivál területén. Idén a Sziget Fesztiválon is tömeges adatgyűjtésre kell számítani.

Idén tömeges adatgyűjtésre kell számítani a Sziget résztvevőinek, az online megadott adatok mellett videó- és hangrögzítésre is számíthatnak a belépők. A tavalyi VOLT fesztiválon tapasztaltak után az MNO munkatársai kikérték a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság véleményét. (NAIH) Miközben a válaszra vártak, Péterfi Attila a NAIH elnöke az Inforádiónak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés