Előfizetői tartalom

Bemutatjuk a világ leggazdagabb embereit, akik mellett Bill Gates is szegénynek tűnik

Portfolio
Amikor gazdag emberekről beszélünk, bizonyára mindenkinek Bill Gates, Warren Buffett, vagy Jeff Bezos neve ugrik. De a történelem nagy alakjai mellett még hármójuk összesített vagyona is elbújhat. Bár nehéz becsülni, hiszen régen nem voltak bankszámlák, de sejteni lehet, hogy akinek például egész Egyiptom a tulajdona volt, vagy aki hiperinflációt okozott egy országban csak azzal, hogy átvonult rajta embereivel, akik költekeztek útközben, bizonyára elég jelentős vagyonnal rendelkezhetett mai léptékben is.

Íme Európa leggazdagabbjai. Jacob FuggerBankárként vált ismertté a német milliárdos, aki 1459 és 1525 között élt. Egy igazi üzletember volt, 277 milliárd dolláros vagyonnal. Volt érdekeltsége a bányászatban, a bankszektorban, de a kereskedelemben is. Nagy hatással volt a világra, az kétségtelen, nem is mindent lehet számszerűsíteni. Például pénzt kölcsönzött egy érsekségnek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái