Előfizetői tartalom

Magyarországnak fájhat csak igazán a két nagyhatalom konfliktus

Portfolio
Jelentősen növelheti az európai országok, azon belül is az orosz ellátástól a legnagyobb mértékben függő államok - így Magyarország - energiabiztonságának kockázatait az Egyesült Államok és Oroszország viszonyának megromlása. Bár Oroszország és az európai országok energiapolitikai érdekei látszólag nagyban egyeznek, óvatosságra int, hogy Moszkva érdekelt a függőségi viszony fenntartásában, nem csupán gazdasági de geopolitikai okok miatt is.

Amellett, hogy az energiaexport rendkívül fontos bevételi forrást jelent Oroszország számára, ennél sokkal többet is: a geopolitikai hatalomgyakorlás eszközét, amely tekintélyes befolyást biztosít Moszkvának azon országok fölött, amelyek nagymértékben függenek az orosz energiaszállítmányoktól.Amennyiben Oroszország jelentősebb megtorlást tervez az Egyesült Államok ellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés