Előfizetői tartalom

Kötelezővé teszi Brüsszel az elektromos autókat? - Vihart kavart az újabb kvótaterv

Portfolio
Németország úgy véli, az Európai Bizottság az elektromos autókra vonatkozó kvóta bevezetését fogja javasolni a közeljövőben - közölte a német környezetvédelmi minisztérium a Reutersszel. A tárca szerint egy, az elektromos autók kötelező részarányát előíró kvótarendszer nélkül az Európai Unió elhibázhatja szén-dioxid-kibocsátás csökkentési céljait. Angela Merkel kancellár és kormánya CDU-s tagjai ugyanakkor a kisebb koalíciós partner SPD-hez köthető kvótaterv ellen foglaltak állást.

A német kormányzati jelzések ellenére az Európai Bizottság hétfői reakciója szerint a testületnek egyelőre nincsenek olyan tervei, melyek szerint egyfajta kötelező elektromos autó kvótával segítené elő az autóipar fellendülését a Volkswagen dízelbotránya után.Az ötletet pénteken vetette be a német szocdem párt, amely ugyanakkor nem támogatja egy, a dízel üzemű autók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés