Előfizetői tartalom

A napenergiáról szólhatnak a következő évek Magyarországon

Portfolio
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelenleg körülbelül 75 százalékos minimális hatásfokot vár el egy távhő rendszertől. Ha azonban a tartalék kapacitások régiek, akkor a nagy hidegben problémát jelenthet az előírt hatásfok a távhőtermelőknek - ahogyan ez idén januárban is megmutatkozott. A távhő szektor forráshiánya miatt nem mindenhol lehetséges a régi kapacitásokat újabbakra cserélni, így végeredményben a költségek leszorítása helyett csökken a rendszer megbízhatósága és nem lesz például megújuló távhőtermelés. Ezen pedig az egész magyar energiarendszer bukhat - nyilatkozta a Portfoliónak ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója, aki szerint ugyanakkor a következő egy-két év a napenergiáról fog szólni Magyarországon.

Milyen ma Magyarországon komplex energetikai szolgáltatóként működni? A magyarországi megújuló energia támogatási rendszer egyfajta béke szigete: 2002-es létezése óta eddig mindenki csak a jobbítás szándékával nyúlt hozzá. Az árak stabilak, a feltételek érthetőek, lehet benne működni, az ALTEO is sok-sok éve működtet erőműveket sikeresen ebben a rendszerben. A rezsicsökkentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés