Előfizetői tartalom

Történelmi pillanathoz közelít a napenergia

Portfolio
Újabb történelmi mérföldkőhöz érkezik el a napenergia 2017-ben, ez év végén ugyanis a fotovoltaikus napelemek telepített globális összkapacitása várhatóan utoléri és meghaladja majd az atomerőművekét. A napelemek hódítása pedig folytatódhat, így 2022-ben már örülbelül kétszer akkora lesz a világszerte telepített fotovoltaikus kapacitások összege, mint az atomerőműveké.

Valószínűleg ismét rekordot dönt a globális napenergia iparág 2017-ben, idén ugyanis várhatóan 81 gigawatt új fotovoltaikus (pv) kapacitást installálnak globálisan, ami csaknem kétszerese a 2014-ben telepített mennyiségnek, ha pedig az egy évtizeddel ezelőtti helyzettel vetjük össze a trendet, akkor 32-szeres növekedés látszik. A teljes globális telepített pv kapacitás 2022-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés