Üzlet

Komoly tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel

Portfolio
A múlt héten jelentették be, hogy a Konzum és annak magántőke társasága a Konzum PE összesen 49 százalékos részesedést szerzett a tőzsdén jegyzett ingatlanvállalatban, az Appeninnben. A Világgazdaság a Konzum vezérigazgatójával, Jászai Gellérttel beszélt a felvásárlás részleteiről.
Az interjú érdekesebb gondolatai:
  • A Konzumnál nem örülnek annak, hogy már napokkal a részesedésvásárlás előtt nagyot emelkedett az Appeninn árfolyama, ezért a kötelező vételi ajánlatot is magasabb áron kell megtenniük. Jászai szerint nem az akvizíció hírének kiszivárgása hajtotta fel az Appeninn árfolyamát, hanem a szit-té történő átalakulással kapcsolatos hírek.
  • Az Appeninn-részvénycomagot a Lehn Consultingtól vette meg a Konzum, a Konzum PE pedig más befektetőktől vásárolt. A Lehntől megvásárolt csomagért részvényenként 225 forintot, a további részvényekért 230 forint körüli árat fizettek.
  • Arra a kérdésre, hogy a kötelező vételi ajánlat kapcsán mire számítanak, Jászai elmondta, a Konzum és az Opus részvényeire tett kötelező vételi ajánlat is azt mutatja, hogy a befektetők bíznak a hosszú távú terveik megvalósulásában, egy papírt sem ajánlottak fel megvételre. Az Appeninn esetében pedig még biztosabbra mehetnek, hiszen a szitté alakulás törvényi garanciát jelent a vagyon kezelése és a működtetés szempontjából is.
  • Jászai szerint a tőzsdei megjelenés megszervezésével együtt egy szit létrehozása rendkívül nehéz feladat, ezért is kerestek egy olyan platformot, amit szitté lehet alakítani és már tőzsdén van.
  • A tervekkel kapcsolatban Jászai azt mondta, hogy egyelőre kisebbségi tulajdonosok, de a befektetés tudatos volt, az Appeninnt a Konzum és az Opus mellett a csoport fontos tagjának tartják, a cégre bíznák a csoport ingatlanvagyonának kezelését és fejlesztését, valamint a jövőbeni hazai és esetlegesen külföldi ingatlanbefektetéseinket is itt fogják összpontosítani. Ahhoz, hogy a külföldi befektetők térképére felkerüljön a cég, a jelenleginél legalább ötször nagyobb portfólióval kellene rendelkezni, ebbe az irányba szeretnének haladni.


A múlt pénteki bejelentést követően az Appeninn 9, a Konzum 11 százalékot emelkedett.

Komoly tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel


Komoly tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel
(Világgazdaság)
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde