Üzlet

Komoly tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel

Portfolio
A múlt héten jelentették be, hogy a Konzum és annak magántőke társasága a Konzum PE összesen 49 százalékos részesedést szerzett a tőzsdén jegyzett ingatlanvállalatban, az Appeninnben. A Világgazdaság a Konzum vezérigazgatójával, Jászai Gellérttel beszélt a felvásárlás részleteiről.
Az interjú érdekesebb gondolatai:
  • A Konzumnál nem örülnek annak, hogy már napokkal a részesedésvásárlás előtt nagyot emelkedett az Appeninn árfolyama, ezért a kötelező vételi ajánlatot is magasabb áron kell megtenniük. Jászai szerint nem az akvizíció hírének kiszivárgása hajtotta fel az Appeninn árfolyamát, hanem a szit-té történő átalakulással kapcsolatos hírek.
  • Az Appeninn-részvénycomagot a Lehn Consultingtól vette meg a Konzum, a Konzum PE pedig más befektetőktől vásárolt. A Lehntől megvásárolt csomagért részvényenként 225 forintot, a további részvényekért 230 forint körüli árat fizettek.
  • Arra a kérdésre, hogy a kötelező vételi ajánlat kapcsán mire számítanak, Jászai elmondta, a Konzum és az Opus részvényeire tett kötelező vételi ajánlat is azt mutatja, hogy a befektetők bíznak a hosszú távú terveik megvalósulásában, egy papírt sem ajánlottak fel megvételre. Az Appeninn esetében pedig még biztosabbra mehetnek, hiszen a szitté alakulás törvényi garanciát jelent a vagyon kezelése és a működtetés szempontjából is.
  • Jászai szerint a tőzsdei megjelenés megszervezésével együtt egy szit létrehozása rendkívül nehéz feladat, ezért is kerestek egy olyan platformot, amit szitté lehet alakítani és már tőzsdén van.
  • A tervekkel kapcsolatban Jászai azt mondta, hogy egyelőre kisebbségi tulajdonosok, de a befektetés tudatos volt, az Appeninnt a Konzum és az Opus mellett a csoport fontos tagjának tartják, a cégre bíznák a csoport ingatlanvagyonának kezelését és fejlesztését, valamint a jövőbeni hazai és esetlegesen külföldi ingatlanbefektetéseinket is itt fogják összpontosítani. Ahhoz, hogy a külföldi befektetők térképére felkerüljön a cég, a jelenleginél legalább ötször nagyobb portfólióval kellene rendelkezni, ebbe az irányba szeretnének haladni.


A múlt pénteki bejelentést követően az Appeninn 9, a Konzum 11 százalékot emelkedett.

Komoly tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel


Komoly tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel
(Világgazdaság)
Frankfurti tőzsde
Katona Bence Hiventures
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas
hongkong191017
Németország már nem Európa motorja
Kiállnak Trump kereskedelmi háborúja mellett az amerikai szenátorok
Hungarian Prime Minister Viktor Orban
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Frankfurti tőzsde