Előfizetői tartalom

Sorban építi a naperőműveket MVM

Portfolio
A jövő év első negyedében kívánja átadni az MVM az első olyan naperőművét, amelyet a mintegy 50 milliárd forintba kerülő, 100 megawattnyi szolárteljesítmény létrehozását célzó programja során létesítene. A megújuló alapú energiatermelés bővítésével kapcsolatos tervek között emellett biomassza- és a depóniagáz-bázisú erőművek létesítése is szerepel - mondta a Világgazdaságnak Zsuga János, a társaság termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az MVM csoporthoz tartozó MVM Hungarowind Kft. hét önálló napelemeserőmű-projektre készül. Ezen belül két nagyobb beruházás során egy-egy 20-20 MW teljesítményű fotovoltaikus erőmű létesül, további öt során pedig országosan építenek erőműveket az összes elosztói engedélyes működési területén. Terveik szerint ez 108 helyszínt jelent, és mindegyiken 0,5 MW teljesítményt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés