Előfizetői tartalom

Végre megtudtuk, mire mennyit szednek be tőlünk a bankok

Portfolio
Miközben a magyar gazdaságot a készpénz fojtogatja, legalább a legnagyobb készpénzhelyettesítő eszköz, a bankkártya is gyorsan terjed a magyarok körében. A plasztikokkal az idei második negyedévben negyedével többet fizettünk, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban. Sajnos az örömünk nem lehet felhőtlen, mivel kicsit még csökkent is a kártyás vásárlások és a kártyás készpénzfelvételek aránya a kártyás vásárlások kárára. Az MNB új statisztikájából az is kiderül, mely pénzforgalmi területeken mennyi bevétele van a bankoknak. Durva becslésünk szerint ha nem lenne tranzakciós illeték, akkor a bankolás akár harmadával is olcsóbb lehetne.
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferenciáján november 16-án. Ne maradjon le róla! Portfolio Banking Technology 2017 INFÓJELENTKEZÉS A héten részletesen írtunk arról, hogy a magyar gazdaság úszik a készpénzben: a GDP-arányos készpénzállomány az idei...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái