400 ezer utas lehet érintett a Ryanair járattörlési botrányában
Üzlet

400 ezer utas lehet érintett a Ryanair járattörlési botrányában

Portfolio
Folytatódik a járattörlési botrány a Ryanairnél. Az ír diszkont légitársaság vezérigazgatója, Michael O'Leary sűrű bocsánatkérések közepette újabb 18 ezer járat törlését jelentette be november és máricus között. A döntésben akár 400 ezer utas is érintett lehet, akiket emailben értesítettek a változtatásokról.
A légitársaság emailben értesítette az érintett utasokat, hogy két opció között választhatnak: visszafizetik a repjegyeik árát, vagy választhatnak egy alternatív járat közül. Mindemellett kapnak az egyirányú jegyek után egy 40 fontos, míg az oda-vissza járatok után egy 80 fontos utalványt, amelyet a Ryanairnél használhatnak fel október és március között.

Továbbá átmenetileg a télre vonatkozóan 34 útvonalat is felfüggesztettek, többek között a Londonból Edinburghbe, a Newcastle-ból Faro-ba, és a Glasgow-ból Las Palmas-ba tartó járatokat is.

A járattörlések bejelentését követően O-'Leary bocsánatot kért az utasoktól (már másodjára a hónapban), azonban szerinte a mostani törlések ésszerűek, mivel ezek után nem lesz szükség további járatmódosításokra. A számítások alapján a változtatások és törlések összesen körülbelül 50 millió fontjába kerülnek a légitársaságnak.

Először szeptember közepén jelezte a Ryanair, hogy egy hat hetes programba kezdenek, mindezt azért, hogy eleget tegyen az ír felügyeleti szervek előírásainak és még az év vége előtt kiadhassa dolgozóinak a nekik járó szabadnapokat.

Úgy fogalmaztak, hogy nagyon benézték pilótáik szabadságainak tervezését, és most keményen dolgoznak azon, hogy ezt jóvá tegyék. A Ryanair akkori közleményében azt mondta, hogy az érintett utasoknak visszaadják a pénzüket vagy segítenek más járatokat találni az úticéljukhoz, emellett hangsúlyozzák, hogy a törlések járathálózatuk 2%-át érintik, így azoknak nem lesz érdemi hatásuk a szeptemberi és októberi bevételi adatokra.

(The Guardian)
Címlapkép forrása: Shutterstock
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1075371874