Bréking: az Audi elektromos autók gyártását tervezi Magyarországon
Üzlet

Bréking: az Audi elektromos autók gyártását tervezi Magyarországon

Portfolio
A németek még a Volkswagen-botrány után határozták el, hogy magasabb fokozatra kapcsolnak, és rámennek a zéró emissziós autók készítésére, így még a nyár folyamán bejelentették, hogy az elkövetkező években 20 új elektromos modell érkezhet, az első gyártása pedig már 2018-ban megkezdődhet. Most ennek kapcsán ma újabb fontos bejelentés érkezett az Auditól, miszerint az elektromos autókat a vállalat összes gyárában, így a magyar és mexikói összeszerelő üzemben is gyártani fogják.

Elektromos autók készülhetnek Győrben is

Az Audi még tavaly jelentette be, hogy az első tömeggyártott elektromos autója egy SUV lesz, mely gyártása 2018-ban a Brüsszel melletti összeszerelő üzemben indul.
Azonban a szakszervezetek nem nézték jó szemmel, hogy nem az Audi otthonában fogják gyártani az új elektromos modellt, így komoly nyomást gyakoroltak az autógyártóra, hogy mihamarabb helyezzék a gyártást Németországba.

Úgy tűnik a szakszervezetek több mint sikerrel jártak, ugyanis ma a vállalat vezetője, Rupert Stadler az ingolstadti gyárban 7 ezer munkás előtt bejelentette:

A jövőben a vállalat összes gyárában készülnek majd elektromos autók

A németországi Ingolstadtban és Nickelsulmban lévő gyárakon kívül (ahol egyébként 88 ezer munkás, azaz globálisan az alkalmazottak kétharmada dolgozik) az Audinak vannak összeszerelő üzemei Belgiumban, Magyarországon és Mexikóban is, sőt, a Volkswagen és Skoda gyár-hálózatán keresztül a tengerentúlon is építenek autókat.

Mindezektől függetlenül a szakszervezeti vezető, Peter Mosch sietségre szólította fel az Audi vezetőit, hogy mihamarább kezdjék meg az elektromos autók összeszerelését a német gyárakban, mivel a munkások attól tartanak, hogy elveszíthetik a versenyt az elektromos autók piacán.

A munkások még az év végéig szeretnének eredményeket látni

-Mondta Mosch.

Az elektromotorok fejlesztése és gyártása már zajlik Győrben

Peter Kössler, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnökeként jelentette be idén májusba, hogy megkezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása Győrben.

Kössler akkor hangsúlyozta azt is, hogy a teljes hajtáslánc az Audi első akkumulátoros autóihoz Magyarországról kerül ki majd.

Arról, hogy a magyarországi operáció elektromotorokat fog gyártani a közeljövőben még Hubert Waltl, mint az Audi igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja (ezt a pozíciót pont Peter Kössler vette át tőle idén augusztusban) beszélt Ingolstadtban tavaly novemberben.

Waltl akkor hozzátette azt is, hogy akár elektromos autók gyártásához is adottak a feltételek a győri gyárkomplexumban

.

A mostani bejelentés nagyon jó hír Magyarország számára, hiszen a magyar gazdaság szempontjából fontos szereplő tervezi azt, hogy a hagyományos, belsőégésű motorral szerelt járművek gyártásán túl, a jövő járműiparában meghatározó szerepet betöltő elektromos autók előállítását nálunk is végzi majd. Ennek köszönhetően pedig olyan terméket, illetve termékeket állíthatunk elő, amelyekre előreláthatólag 10-20-30 év múlva is szükség lesz. Ezt tovább gondolva pedig a mostani bejelentés nem csak újabb hazai beruházásokat, hanem a meglévő munkahelyek megtartását, adott esetben újabb munkahelyek létesítését is jelentheti.

Címlapkép forrása: AFP
koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus tőzsde