Előfizetői tartalom

Vasúti óriásvállalat születik

Portfolio
A várakozásoknak és előzetes értesüléseknek megfelelően a Siemens és az Alstom bejelentette, egyesítik vasúti üzletágaikat nagyrészt azzal a céllal, hogy fokozzák ázsiai riválisaikkal, elsősorban a kínai állami tulajdonban álló iparági óriással, a CRRC-vel szembeni veresenyképességüket. A CRRC azonban továbbra is az ágazat messze legnagyobb szereplője marad, miután 35 milliárd dollár körüli éves árbevétele nagyobb, mint a Siemens, az Alstom és a Bombardier kombinált bevétele. Az ügylet Emmanuel Macron, Franciaország elnöke szerint valóságos áttörést jelentene a francia-német gazdasági kapcsolatokban.

A most aláírt keretmegállapodás szerint a létrehozandó közös vállalatban - amely területén messze a legnagyobb lesz Európában - a Siemens valamivel több mint 50 százalékos részesedéssel bírna, míg az Alstom adná a társaság vezérigazgatóját Henri Poupart-Lafarge személyében. Ezzel részben választ adnának azokra a francia belpolitikai kritikákra is, amelyek szerint Franciaország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés