Előfizetői tartalom

Sokkolóan olcsó elektromos autót tervez a Dacia

Portfolio
Saját elektromos autót épít a Dacia a Renault-Nissan e-technológiájának felhasználásával - számolt be az AutoExpress. Az új modell tervezett áráról nem szóltak a hírek, de a cégvezető szerint a társaságnál a hagyományos meghajtású modelljeihez hasonlóan "sokkolóan megfizethető" autóban gondolkodnak. A román autógyártó emelett az önvezető technológia területére is kilépne, noha egyelőre csak egy alapszint elérését tervezik.

Az első elektromos Dacia valószínűleg a jelenleg Európában az egyik legnépszerűbb elektromos autónak számító Renault Zoe alapjait és motorját felhasználva épülhet meg, ami lehetővé teszi a kötségek alacsonyan tartását. A lap azt írja, a Renault-Nissan szövetség részeként működő román gyártó 2022-ben már 12 tisztán elektromos hajtású modellt kínál majd a piacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés