Előfizetői tartalom

Hoppá! A Tesco beszámolójában rábukkantunk, mit terveznek a magyar áruházakkal

Portfolio
Túl van a legsötétebb órákon a Tesco: a bevétel nőtt, az egyszeri tételektől tisztított profit 27 százalékkal ugrott meg az augusztus végén zárult félévben, az eladósodottága csökkent és újra osztalékot fizet. Német diszkontláncok ide vagy oda, már sorozatban a hetedik negyedévben nőtt a bevétel a hazai piacán. A befektetők érzései meglehetősen ambivalensek a számokkal kapcsolatban: az árfolyam először emelkedett a gyorsjelentést követően, de már mínuszban áll. A magyarországi bevételek kissé csökkentek a félévben, de a napokban megjelent híresztelésekkel szemben továbbra sem utal semmi arra, hogy a cég a kivonulást tervezné. A tervek között szereplő számok alapján gyakorlatilag nem várható csökkenés a hazai üzletekben jövő február végéig.

Növekvő bevétel és profitKönyvelési botrány és a német diszkontláncok versenye miatt története legnehezebb időszakát élte az utóbbi években a Tesco, de úgy tűnik, hogy a reorganizációs intézkedéseknek köszönhetően lassan látszik a fény az alagút végén. Az Aldi és a Lidl terjeszkedése ellenére hazai piacán már sorozatban a hetedik negyedéve a bevétel növekedéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés