Előfizetői tartalom

Műanyag zacskó, reklámújság - Tiltakoznak az adóemelés ellen

MTI
|
Portfolio
Jelentősen emelné a kormány a reklámozási célú papírra, illetve a műanyag zacskókra korábban kirótt termékdíj mértékét. A környezetvédelmi termékdíjről szóló törvény módosító javaslata szerint a reklámhordozó papír 1 kilogrammjára kivetett adó az eddigi 85 forintról 114 forintra nőhet, míg a műanyag zacskók esetében a maximális, 1900 forintos kilónként termékdíjat vezetik be. A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) szerint a termékdíj emelése a 7,5 százalékos reklámadó mellett finanszírozhatatlanná teszi például az ingyenes reklámújságok, szórólapok, DM-levelek fenntartását - számolt be a Világgazdaság.

Az MRSZ és a DIMSZ szerint a termékdíj emelése indokolatlan, ilyen mértékű növelése pedig egyenesen elfogadhatatlan. A két szervezet ezért tájékoztatást kért a kormánytól az előzetes szakmai egyeztetést ismét nélkülöző emelésről és mértékének okairól, továbbá kérte, hogy bocsássa az ipar rendelkezésére az intézkedés következményeit vizsgáló hatástanulmányt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés