Nagy fejlesztésbe fog a Masterplast a szomszédban
Üzlet

Nagy fejlesztésbe fog a Masterplast a szomszédban

Portfolio
Közel 6,7 millió eurós beruházást hajt végre szabadkai telephelyén a Masterplast csoport, amellyel az építőanyag gyártó és forgalmazó vállalat jelentősen bővíti üvegszövet gyártási kapacitását.
Új fejlesztésbe kezd a Masterplast csoport, miután a társaság sikeresen lezárta szabadkai gyárának 2015-ben megkezdett, összesen 8,4 millió eurós, több fázisban megvalósult fejlesztését. A beruházás révén a vállalat jelentős mértékben növelte üvegszövet gyártási kapacitását, azonban a cég menedzsmentje úgy döntött, hogy a mennyiségi bővítés folytatása mellett a magasabb minőségű termékek gyártására irányuló fejlesztéseket is megvalósítanak a szerbiai üzemben, mellyel új nyugat-európai piacokon jelenhet meg a társaság. A fejlesztés révén további új, az építés-kivitelezésben használt üvegszövet típusok gyártását kezdhetik meg Szabadkán, emellett pedig lehetőség lesz arra, hogy általános ipari hasznosításra speciálisabb, kompozit üvegszöveteket is előállítsanak.

A bővítés - amely 105 új munkahelyet hoz léte - eredményeként a szezonalitást is figyelembe véve az üzem üvegszövet gyártó kapacitása meghaladja majd az évi 90 millió négyzetmétert, a fajlagos költségek csökkenésével pedig a termelés hatékonyabbá válására is számítanak. A projekt keretében speciális tovább-feldolgozó gépeket is szerez be a cég, illetve a meglévő berendezésekhez kiegészítő modulokat vásárolnak. A vállalat javítja a létesítmény belső logisztikai lehetőségeit is, új utak, parkolók kialakításával, továbbá bővítik a telephely energiaellátását az új kapacitások és további jövőbeni fejlesztések kiszolgálására. A társaság tervei között szerepel a saját kiszállítási kapacitásainak növelése új tehergépjárművek vásárlásával.

A cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány által "Támogatás a kiemelt jelentőségű, nagyléptékű gazdasági fejlesztések kombinált támogatására, azaz vissza nem térítendő támogatás folyósítására kamattámogatott hitelfelvétel vállalásával" címmel 2016. november 13-án kiírt pályázaton.

Nagy fejlesztésbe fog a Masterplast a szomszédban
A Masterplast szabadkai üzeme
Forrás: Masterplast
A fejlesztést részben az indokolta a cég szerint, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet termékeik iránt, és arra számítanak, hogy az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően a jövőben ez folytatódni fog. Emellett

(..) a Szabadka 2.0 fejlesztés lehetőséget nyújt számunkra ahhoz, hogy diverzifikáljuk a vállalat működését, ezáltal a magasabb minőségű és az ipari típusú termékek aránya bővülni fog. Az ipari felhasználás felé való nyitás összhangban van a vállalat hosszú távú stratégiájával, amelynek keretében a meglévő szabad gyártási kapacitásainkat a kapcsolódó üzletágakban is szeretnénk értékesíteni, így kevésbé fogunk függeni az éptőipari konjunktúrától

- mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke.

Címlapkép forrása: Masterplast
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde