A Volkswagen márkakereskedői hálózatának ritkításába kezd
Üzlet

A Volkswagen márkakereskedői hálózatának ritkításába kezd

MTI
Megritkítja márkakereskedői hálózatát Európában a Volkswagen csoport VW márkája a hagyományos értékesítési csatornákon keletkező költségeinek csökkentése érdekében - értesült az osztrák APA hírügynökség a Volkswagen modellek hivatalos importőrétől, a Porsche Austria vállalattól.
A Porsche Austria tájékoztatása szerint arról még nem született döntés, hogy pontosan hány márkakereskedővel csökkenti hálózatát a Volkswagen. Ehhez először velük folytatnak majd tárgyalásokat. Ausztriában 2018 első negyedévében mondják majd fel a szerződéseket, illetve kötnek újakat. A Volkswagennek mintegy háromezer márkakereskedője van Európában.

A világpiacon már néhány éve megindult a konszolidációs hullám, ami az elkövetkező években csak tovább gyorsulhat, és ez Németországban sem lesz másképp

- jelentette ki Jürgen Stackmann a Volkswagen értékesítési igazgatója egy keddi konferencián Münchenben a cég értékesítési partnerei előtt.

Elmondta azt is, hogy az értékesítési költségek drasztikus csökkentéséről van szó a nyereségesség és a hatékonyság mintegy tíz százalékos növelése érdekében.

A megmaradó márkakereskedőknek kifizetődő lesz a váltás

- mondta Jürgen Stackmann, hangsúlyozva, hogy tartós bevételarányos nyereséget garantálunk partnereinknek, a cél a két százalékos szint elérése.

Jelenleg az átlagos VW márkakereskedő évi 620 jármű eladásával 27 millió euró nettó forgalmat bonyolít le egy százalékos forgalomarányos nyereség mellett és ennek is a legnagyobb része a szerviz és alkatrész üzletből származik.

Németországban október végén ül le a VW a márkakereskedők képviseletével tárgyalni egyebek között a dízelbotrány miatt támasztott kártérítési követelésekről. A márkakereskedők ugyanis kártérítésre tartanak igény, mondván, a dízelbotrány miatt csökkent a lízingelt járművek maradványértéke és nehézségekbe ütközik a visszavett járművek értékesítése is.
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1126212271