Előfizetői tartalom

A második félidő végén vagyunk, de a bíró még ráhúzhat 5-10 percet

Több mint nyolc éve emelkednek a tőzsdék, egymás után dőlnek meg a rekordok, nem látszik, hogy mi állítaná meg az emelkedést. A rali mögötti okokról, a legfontosabb kockázatokról beszéltünk befektetési szakemberekkel, akiktől azt is megkérdeztük, hogy az évek óta tartó tőzsdei emelkedés után hogyan érdemes összeállítani a portfóliónkat. Zsiday Viktor tőkepiaci szakembert, Móró Tamást, a Concorde Értékpapír stratégáját, Pallag Róbertet, a Generali Alapkezelő befektetésekért felelős vezetőjét, Cser Tamást, a Hold Alapkezelő vezető portfóliókezelőjét kérdeztük.

Miért emelkednek a tőzsdék?Zsiday Viktor szerint az hajtja felfelé a tőzsdei árakat, hogy a világgazdaság alapvetően növekedési pályán van, ráadásul az alacsony kamatkörnyezetben a pénz szinte ingyen van. Hasonló magyarázatot adott Móró Tamás is, aki szerint a tőzsdei emelkedés mögött az erős globális növekedés áll, ráadásul ezzel párhuzamosan sok helyen negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés