Előfizetői tartalom

Tudod, mennyi pénzed lenne, ha 5 éve 1 millió forintot bitcoinba fektettél volna?

Portfolio
Az utóbbi időben gyakorlatilag megállás nélkül emelkedik az elmúlt évek egyik legnagyobb sztorija, a bitcoin árfolyama, aminek kapcsán egyre több olyan ábra is kering a neten, amely megmutatja, hogy ha x évvel ezelőtt bitcoinba fektettünk volna, akkor ma mennyit érne a befektetésünk. Most mi is utánaszámoltunk, hogy ha pontosan 5 évvel ezelőtt 1 millió, illetve 100 ezer forintot fektettünk volna bitcoinba, akkor mára mekkorára duzzadt volna a befektetésünk.

Pontosan öt évvel ezelőtt, 2012 októberében 11 dolláron volt az árfolyam, tehát akkoriban 1 millió forintért 404, míg 100 ezer forintért az akkori 225 forintos árfolyamon számolva 40 darab bitcoint vehettünk. Az árfolyam pont 2012 után kezdett szárnyalásba, egy év alatt tízszeresére, 118 dollárra emelkedett az árfolyam. A következő évben ismét közel triplázódott a bitcoin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés