Előfizetői tartalom

A műtét sikerült, a beteg meghalt - Nagy bajba kerülhet a klímaharcban Magyarország is

Portfolio
Fontos szavazást tartottak az Európai Parlament környezetvédelmi bizottságában (ENVI) hétfőn, amely fontos jelzést adott az uniós megújuló energia politika várható alakulásával kapcsolatban. A testület - több ország hathatós lobbitevékenysége mellett - szoros szavazásban gyakorlatilag helyben hagyta az irányelv biomasszára, így az erdőkből kitermelt rönkfára vonatkozó részeit, amelyet már régebb óta heves bírálatok érnek. Miközben sok uniós tagország nagyrészt a biomassza, így a rönkfa égetésével teljesíti megújuló energia célkitűzéseit, a kritikák szerint ezzel tovább fokozzák az üvegházgáz-kibocsátást, jelentősen károsítják az emberi egészséget, valamint veszélyt jelentenek a biodiverzitásra is.

Energy Investment Forum 2017 Az uniós energiapolitikai alakulásáról a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián is szó lesz. Még nem késő regisztrálni. Információ és jelentkezés Nagy baj lehet a biomassza szabályozásból - Magunk alatt vágjuk a fát?Amint arról beszámoltunk, nem támogatta a biomassza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái