Előfizetői tartalom

Elfogadták a kiküldött munkavállalókról szóló módosítást - De mi lesz a magyar fuvarozókkal?

Hétfőn fontos döntés született a kiküldött munkavállalók uniós irányelvének módosításáról, amelynek igazi tétje az volt a fuvarozási szektor számára, hogy a nemzetközi fuvarozásban foglalkoztatott sofőröket is besorolják-e a kiküldött munkavállalói státuszba. Ezt több tagállam, köztük Magyarország lobbijának köszönhetően sikerült elkerülni, így rövidtávon nem lesz érdemi hatása a mostani megállapodásnak az iparágra. Hosszú távon pedig az lesz érdekes, hogy milyen ágazat-specifikus szabályok kerülnek kidolgozásra és elfogadásra.

Nekifeszültek a gazdag nyugati tagállamok a keletieknekHétfőn volt Luxemburgban az EU-s munkaügyi miniszterek ülése, amely 12 órán át tárgyalta a kiküldött munkavállalók uniós irányelve módosításáról szóló európai bizottsági javaslatot. Ez a téma (azonos munkáért azonos bér járjon a kiküldött munkavállalóknak is, hogy így csökkenjen a bérköltség előnyük) éles...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés