Előfizetői tartalom

Az MNB is fontolgatja a digitális jegybankpénz bevezetését

Portfolio
Kedden tartotta a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszéke első nemzetközi konferenciáját, amelynek témája a digitális pénzek szerepe a pénzügyi infrastruktúrában volt. Többek között szó esett arról, hogy a gyakorlatban hogyan hasznosíthatják a jegybankok a blokklánc alapú megoldásokat, illetve arról is, hogy milyen hatásokkal járna egye esetleges digitális jegybankpénz bevezetése a monetáris politikára.

A konferencia talán legizgalmasabb témájaként Bartha Lajos, az MNB igazgatója beszélt arról, hogy a digitális jegybankpénz bevezetéséhez, kezeléséhez több megoldásban lehet gondolkodni: Az első, és legegyszerűbb, ha a jegybank minden, hazai lakossági és vállalati ügyfél számára számlát vezetne, és az azzal járó valamennyi, jelenleg a kereskedelmi bankok által végzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés