FONTOS Bréking: itt a mérföldkő a Molnál, érkezik az azeri kőolaj!
 
Előfizetői tartalom

Kéménymentesíti Budapestet a Főtáv

Portfolio
Jelenleg Budapesten sziget üzemű távhőtermelés folyik, azonban ezek összekötése és az egységes budapesti távhőrendszer megteremtése már elkezdődött konkrét projekt keretében - mondta Balog Róbert, a Főtáv Zrt. kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztályvezetője a Portfolio konferenciáján. Ez több előnyös változást is eredményezhet: növelheti az ellátásbiztonságot, alacsonyabb tarifákat eredményező hőtermelői árversenyt alakíthat ki, illetve egyfajta "kéménymentes belváros" koncepciót valósíthat meg, ami a város levegőminőségére is jótékony hatással bír majd. A projekt egyik jelentős állomása lesz, amikor 2018 őszére elkészül az Erzsébet híd alatt húzódó stratégiai tranzitvezeték, amely a tervezett stratégiai körgyűrű fontos eleme lesz.

A konferencián a legtöbben azt igyekeznek meghatározni, mire számíthatunk 10 év múlva; ami a távhőszolgáltatást illeti, szerepe várhatóan növekedni fog, amit több előnyös tulajdonsága is támogat - mondta Balog Róbert. Ennek érdekében azonban a távhőszolgáltatóknak is át kell alakulniuk, megfelelve a kor követelményeinek, például az elektronikus ügyintézés, a távfelügyeleti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái