Előfizetői tartalom

"Mindent megváltoztathat" - Az energiaforradalom kulcsát kutatja Paks 2 építője

Portfolio
Miközben a nukleáris energia továbbra is a legfontosabb eleme a Roszatom stratégiájának, az orosz állami atomóriás energiaportfoliójának diverzifikálása érdekében mind nagyobb szerepet szán a megújuló energiaforrásoknak és az energiatároló megoldásoknak. A társaság a szélenergiában máris jelentős tényezőnek számít az orosz piacon, de a tervekben emellett a napenergia és az energiatárolás is kiemelten szerepel, amelynek jelentőségét a jövő energiaellátása szempontjából a Roszatom szerint nem lehet túlértékelni, és ami szerinte "mindent megváltoztathat".

Terjeszkedési stratégiájában a Roszatom továbbra is elsősorban a nukleáris energiára támaszkodik, az utóbbi időszakban a társaság több, atomerőművel még nem rendelkező állammal közösen jelentett be konkrét terveket, például Nigériában és Egyiptomban. Az új ügyfelek nagyrészt a feltörekvő államokban, Afrikában, Ázsiában és az amerikai kontinensen jelentkeznek; Törökországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés