Előfizetői tartalom

A magyar tőzsde a felelős vállalatirányítási ajánlásokban is élen jár

Portfolio
A dinamikusan növekvő, fejlődő vállalati szektor a magyar nemzetgazdaság versenyképességének elengedhetetlen összetevője. Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara és a Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítás Szakosztálya közös szervezésében konferenciát szervezett, amely a vállalatirányítás jelenlegi és jövőbeli kihívásait tárgyalja a gazdasági szereplők együttműködésének komplex rendszerében. Makrogazdasági összefüggéseket és várható fejlődési tendenciákat megvilágítva, az állami és piaci oldalról kölcsönösen megvalósítható, hatékonyság- és versenyképességnövelő eszközöket, intézkedéseket helyezett fókuszba a konferencia.

Pleschinger Gyula, Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja a vállalatirányítás és a tőzsde kapcsolatára kitérve arról beszélt, hogy amikor a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta a hazai tőzsdét, akkor azzal az volt a célja, hogy életet leheljen az osztrák irányítás alatt halódó börzébe, és reális finanszírozási lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés